[ Travel ] 09 Jun, 2020 04:24

Na proleće 2020 godine virus Covid 19 je zahvatio Srbiju i Beograd. Zatvorene su granice i na snazi je bio dosta rigorizni policijski čas. Sve to ostavilo je posledica na poslovanje i privredu a verovatno najviše na sam turizam.

Beograd je poslednjih godina jako popularna destinacija za turiste naročito u prolećnim i letnjim mesecima, a kako je virus zavladao i kako su granice bile zatvorene Beograd je ostao bukvalno bez i jednog turiste. Situacija je veoma slična i sa ostatkom Srbije, ali će se ostatak Srbije lakše oporaviti kada su upitanju turistički centri jer će mnogi ovogodišnje letovanje i godišnji odmor u inostranstvu zameniti sa domaćim turističkim destinacijama iz nekoliko razloga kao što su strah od lečenja eventualno u inostranstvu i samih troškova, obavezan test za neke zemlje, redukovan broj letova i slično.

Beogradski hoteli su gotovo prazni, i tek po neki gost uglavnom domaći je poslovno na ponekom noćenju. Ako se uzme u obzir isto to što i strane goste plaši put u inostranstvo za očekivati je da u Beogradu ove letnje sezone bude i do 50% manje turista, što će jako ostaviti trag na same hotele u Beogradu.

Ne trpe samo hoteli ovu štetu. U sličnoj poziciji su i rent a car Beograd agencije koje su usko vezane za goste iz inostranstva. Veliki broj iznajmljivanja vozila čine upravo stranci ili naši ljudi koji rade u inostranstvu i na letovanje dođu avionom pa im za obilazak Beograda i možda rodnog mesta neophodan auto. Kao rezultat veoma mršavog rentiranja vozila u Beogradu, cene rent a car agencija su osetno niže u odnosu na prošlu sezonu što govori u prilog gore pomenutim problemima.

Ukoliko vam treba iznajmljivanje auta u Beogradu, budite sigurni da će vam se rent a car agencije iz Beograda obradovati i ponuditi znatno više za isti novac nego prethodnih godina. Vrlo slično je i za hotele u Beogradu, kao i za ostale propratne usluge samog turizma.

[ Travel ] 09 April, 2019 21:35

Flughafentaxi Wien je servis koji neodoljivo podseća na taxi prevoz. Razlika je u tome što nema jasne oznake taxi vozila veće se vodi kao limo servis. Prednosti su znatno niža cena taxi usluga od aerodroma do Beča. Ukoliko vam treba flughafentransfer Wien možete rezervisati vožnju po znatno povoljnijim uslugama nego klasičan taxi.

Airport driver Wien je takođe isti servis samo druga firma. Uslovi su jako slični kao kod gore pomenutog aerodromskog taxija. Cena Airport taxi Vienna do samog centra grada iznosi fiksnih 25€ i može biti do 4 putnika u vozilu.

https://bit.ly/3jRB3Fc
shorturl.at/dGO24

http://tiny.cc/t8sz4y
http://tiny.cc/t8sz4y

https://bit.ly/2VxGn43

[ Travel ] 09 April, 2019 21:17

Turizam u gradu Sirmione je veoma razvijen i uopšte ne čudi velika potražanja za hotelima u ovom gradić. Hotel Sirmione je veom tražen pojam na google pretraživaču i istim upitom možte pronaći veliki broj hotela na obali najvećeg jezera u Italiji.

Lokacija Sirmione

Sirmione je malo turističko naselje u Italiji u okrugu Breša, regionu Lombardija. Samo mesto se nalazi na obalama najvećeg jezera u Italiji Garda.

Pozicija samog jezera je takva da je veoma blizu velikih turističko ekonomskih gradova poput Verone, Breše i Milana, tako da je kao takvo veoma popularno i za kraći predah i letovanje kod samih Italijana. Nešto duži boravak i letovanje biraju stranci, pretežno Nemci, Britanci i Rusi koji tokom letnjeg perioda preplave ovo jezero i mesto. Zbog svega toga, smeštaj i retorani su veoma popularni u ovom malom gradiću.

Smeštaj u Sirmione

Hotel Ca Serena Sirmione nalazi se na samom poluostrvu ovog malog gradića i nalazi se tik uz samu plažu. Poseduje prelepe sobe i apartmane sa pogledom na jezero. Više o samom hotelu imate na linkovima ispod.

https://bit.ly/2D6eGYS

http://tiny.cc/t8sz4y